НАП и НОИ съвместно ще планират приходите от осигуровки

Двете институции ще си сътрудничат, за да улеснят осигурителите и да ограничат риска от измами Управителят на Националният осигурителен институт и  изпълнителният директор на Националната агенция за приходите са се разбрали да опростят процедурите за деклариране и плащане на осигурителни вноски. Всичко това е с цел облекчаване на осигурителите, съобщи пред БНТ Бисер Петков.


Ръководителите на двете институции са се обединили на срещата си вчера около задълбочаване на сътрудничеството между НАП и НОИ. Те са обсъдили анализ на възможността за обвързване при подаването на двете осигурителни декларации, което ще минимизира риска от осигурителни измами и ще облекчи коректния бизнес при декларирането на осигурителни данни пред НАП. Планирането на осигурителните вноски също ще става съвместно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK