Гръцкото правителство ще обсъди нови мерки за икономии

Гръцкият кабинет ще обсъди днес поредни мерки за икономии,насочени да гарантират, че страната ще продължи да получава международни спасителни заеми, предаде БТА..Срещата идва, след като снощи лидерите на Гърция, Германияи Франция се съгласиха в телеконферентна връзка, че докато е "неразделна част от еврозоната", Гърция трябва да изпълни обещанията си за реформи.  Нарастващите спекулации за това, че Гърция ще изпадне в неплатежоспособност и ще излезе от еврозоната, разтревожиха световните пазари.


От повече от една година страната разчита на заеми от европейските партньори и МВФ, за да си плаща сметките. Ако не изпълни обещанията си за съкращаване на разходите и реформите, помощите за Гърция ще бъдат спрени. Гръцкото правителство ще обсъди днес въпроса за преструктуриране на обществената телевизия, за сливане на държавни предприятия и за затягане на дисциплинарния кодекс на държавните служители.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK