Държавният резерв кани "Лукойл Нефтохим" да увеличи запасите си от самолетно гориво

Държавният резерв е поканил "Лукойл Нефтохим" да съхрани допълнителни количества самолетно гориво срещу съответното заплащане. Това показва справка на в. "Дневник" в регистъра за обществените поръчки. Информацията на изданието гласи, че агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" е предложила на "бургаската рафинерия да съхранява срещу съответното заплащане още 3569.103 тона керосин за български нужди. Досега ведомството не е обявявало подобен конкурс, коментира изданието и допълва, че все още няма отговор от държавната агенция  защо се налага наемането на допълнителни складове.


В страната има само три склада, в които може да бъде съхраняван керосин от типа JET 1. В регистъра са вписани складове за съхранение на реактивно гориво на три дружества - "Лукойл Нефтохим Бургас", "Лукойл България" и "Сакса", пише в мотивите за обявяването на поръчката. От резерва са уточнили, че от изброените три дружества, покана за участие в процедурата на договаряне се изпраща само до "Лукойл Нефтохим Бургас", тъй като оперативната вместимост на регистрираните складовете на останалите дружества не е достатъчна за съхранение на количеството реактивно гориво, предмет на обществената поръчка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK