Фонд "Земеделие" одобри проекти за над 16 млн. лв.

Държавен фонд "Земеделие" одобри 56 проекта по програмата за развитие на селските райони (ПРСР) на стойност над 16 млн. лв., съобщиха от фонда. До края на седмицата институцията трябвада разгледа още 19 проекта за над 35 млн. лв. Одобрените проекти са за разнообразяване към неземеделски дейности и за подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия, като субсидиите са съответно за 561 хил. лв. и 16 млн. лв.


Част от инвестициите са в областта на алтернативната енергия и предвиждат изграждане на фотоволтаични централи. Субсидиите насърчават и развитието на туризма в селските райони. В събота фондът ще проведе още две заседания, на които ще разгледа 10 предложения за над 14 млн. лв. по мярката за добавяне на стойност към неземеделски продукти. С одобрените субсидии ще бъде подобрена икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятията от хранително-преработвателната и горската промишленост.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK