Jaguar инвестира 355 млн. GBP в нов завод във Великобритания

Британският автомобилостроителен концерн Jaguar Land Rover планира да инвестира 355 млн. GBP в строителство на нов завод в Улвърхамптън, Централна Англия, съобщиха световните агенции. Новият завод, който ще произвежда автомобилни двигатели, отговарящи на най-новите екологични изисквания, ще създаде 750 нови работни места в района и още хиляди други в цялата британска икономика.


"През идните 5 години планираме всяка година на инвестираме 1.5 млрд. GBP в разработването на нови продукти", заяви председателят на управителния съвет на Jaguar Land Rover Ралф Спет. Работата по строителството на новия завод ще започне в началото на 2012 г., като предприятието ще бъде пуснато в експлоатация през 2014 г.


През 2008 г. Jaguar Land Rover бе продадена от американската компания Ford на индийския милиардер Ратан Тата и сега е част от неговия концерн Tata Motors, който е най-големият автомобилостроител в Индия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK