ББР договори 31 млн. EUR кредитна линия

Българската банка за развитие договори с Черноморската банка за търговия и развитие кредитна линия в размер на 31 млн. EUR. Финансирането е насочено към малките и средни предприятия у нас и от днес може да се кандидатства по нея. Лихвата по заема ще бъде тримесечен EURIBOR плюс 2.65%.


Предприятията, които могат да получат средства, трябва да бъдат с персонал под 250 човека и годишен оборот под 43 млн. EUR. "Това е втората кредитна линия, която отпускаме към ББР. Първата беше през 2009 г. в размер на 8 млн. EUR. Тя ще има голямо социално въздействие и освен създаването на нови работни места ще се увеличи капацитетът за износ и конкуретноспособност на българските предприятия.", заяви Андрей Кондаков, президент на  Черноморска банка за търговия и развитие. Асен Ягодин, изпълнителен директор на Българска банка за развитие, обясни, че условията по кредитите ще бъдат съобразени със състоянието на всяка компания, чрез оценка на състоянието и мениджмънта й.


До 2014 г.  Черноморската банка за търговия и развитие планира да увеличи инвестициите си у нас и да удвои кредитния портфейл си портфейл.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK