Българските политици били с най-лош английски сред европейските си колеги

Българските политици са на едно от последните места в Европа по владеене на английски език, твърди директорът на центъра за езиково обучение International House Sofia Саймън Харис. След десет години опит в преподаването на английски на политици от цял свят, Харис е учуден от нивото на езикова подготовка на българския политически елит.


"Когато политиците не говорят свободно даден език, те често изпускат чудесни възможности за съвместна работа, защото не улавят нюансите в разговора, остроумните фрази и възможността лесно да се интегрират при неформални срещи с техни колеги.", казва Харис.


"Европейският съюз харчи над 1% от годишния си бюджет за преводи, което е около 1 милиард евро на година. Ако самите политици се обучават по-добре, това ще свие значително разходите на ЕС", допълва той. Политиците обаче осъзнават нуждата да подобрят своята компетентност и все по-често търсят специализирано обучение, твърдят от еиковата школа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK