38 закона са били преправяни поне по два пъти тази година

Досега Народното събрание е гласувало 89 законопроекта, показва третия брой на изследването на гражданската инициатива "Юридически барометър"През 2011 г. 38 закона са били променяни по два пъти, а някои текстове са претърпявали много повече корекции. Това става ясно от данни, изнесени от гражданската инициатива за наблюдение, анализ и оценка на правния ред в страната "Юридически барометър". Сдружение "Център за правни инициативи" представя днес третия брой на изследването за периода януари – юли 2011 г.


В него се разглеждат някои по-важни закони, приети през периода, сред които Изборният кодекс, Законът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт и Законът за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс (относно специализирания наказателен съд), Законът за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и др. През първата половина на годината в парламента са били гласувани 89 законопроекта, от които 9 нови, 55 са за изменение и допълнение, а 25 са ратификации.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK