Предстоящи събития

Президентът Георги Първанов
ще посети днес Русе, където
ще представи книгата си "Отчетът на президента".
Представянето на книгата ще започне в 18.00 часа в пленарната зала на общината. Преди това държавният глава ще се срещне с кмета на града Божидар Йотов.


Министър-председателят Бойко Борисов ще открие днес Музея на социалистическото изкуство
в София /на ул. "Лъчезар Станчев" 7 в кв. "Изгрев"/. Откриването, на което ще присъстват вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на културата Вежди Рашидов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, ще започне в 11.00 часа.


Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министрите на образованието, младежта и науката и на физическото възпитание и спорта - Сергей Игнатов и Свилен Нейков
, ще участват днес в откриването на новата академична учебна година в Русенския университет "Ангел Кънчев". Началото на тържеството е от 13.30 часа. Час по-късно те ще прережат и лентата на обновеното студентско общежитие "номер 2" в Русенския университет. В 15.00 часа вицепремиерът и двамата министри ще участват в откриването на новата спортна площадка в кв. "Дружба" в Русе. Съоръжението разполага с два терена с изкуствена настилка.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова
ще открие днес учебната година в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Церемонията ще започне в 11.30 часа в аула "Максима" на университета.


Председателят на Националния съвет на БСП Сергей Станишев днес ще е гост на
кръгла маса на тема: "България и голямата игра".
Форумът ще започне в 10.30 часа в зала "8" на НДК.


Националното ръководство на ДСБ
ще даде днес пресконференция от 11.30 часа в централата на партията.


Кандидатите за президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова
ще се срещнат днес с посланиците на страните -членки на ЕС, в хотел "Шератон". Около 11.00 часа е предвидена среща с представители на медиите.


Генералният директор на Френския институт по международни отношения и световноизвестен икономист Тиери дьо Монбриал
ще изнесе публична лекция на тема "Геополитиката между война и мир" от 18.00 часа днес в хотел "Шератон".


От днес в продължение на два дни община
Перник е домакин на международна партньорска среща по проекта "Възстановяване на изоставени индустриални зони"
, осъществяван по Програмата за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2007-2013 г. Чуждестранните гости ще посетят източната индустриална зона в Перник. Ще бъде открита изложба "Добри практики от градски регенерации в Европа".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK