Българска крушка може да свети 12 години

Енергоспестяващият продукт е със специален корпус, който го защитава от счупванеЕнергоспестяваща крушка с живот 12 хил. часа ще бъде представена на есенното издание на Пловдивския панаир след седмица. Любопитното е, че крушката е на българска марка за подобни енергоспестяващи продукти. При средно експлоатиране от 3 часа на ден, тя може да работи 12 години, съобщават производителите. Цената й е два пъти по-евтина от вносните й аналози - от 3 до 6 лв. в зависимост от мощността й.


Крушките, които са от енергиен клас А, са 12, 15 и 20 вата, което отговаря съответно на 60, 75 и 100 вата на обикновената електрическа крушка.


Производителите готвят и специална серия, която ще издържа до 15 г. Лампата е разработена по нова за страната ни технология. Светещото й тяло е покрито със специален корпус, който я защитава от счупване, издраскване и напукване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK