Холандският посланик: България е постигнала много, но не достатъчно за влизане в Шенген

Холандското правителство не е съгласно с премахването на граничния контрол, обясни холандският посланик у нас Карел ван Кестерен след среща с кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев. Холандският посланик обясни още, че България е постигнала много, но не достатъчно за присъединяването си към Шенген. "Но това е оценка не само на предишното и сегашното правителство, а на цялостната политика на България", каза Карел ван Кестерен. Той припомни, че на 22 септември ще бъде решено окончателно дали Холандия е за или против влизането на България в Шенген. Според него въпросът не трябва да се поставя като вина на този или онзи и не трябва да е политически.


Тема на срещата са били и исканите подкупи от Росен Плевнелиев през 2007 г. "Обсъдихме тази тема с посланиците. Жалко е, че в България изводите се правят от контекста. Думите на вътрешния министър Цветан Цветанов не са разбрани правилно", каза Росен Плевнелиев. Той обясни още, че не е запознат да се води разследване за подкупите, за което е съобщил министър Цветан Цветанов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK