Предстоящи събития

Парламентът се очаква да обсъди днес на първо четене промени в Закона за митниците
. С тях се предвижда да бъдат възстановени правомощията на митническите органи за разследване на митнически престъпления. Проектопрограмата на Народното събрание предвижда на първо четене да бъдат обсъдени и два законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, внесени съответно от Анастас Анастасов и от Министерския съвет.


Проект на закон за съхранение на въглероден диоксид в земните недра ще обсъди кабинетът
на редовното си заседание днес. Министрите ще разгледат също промени в Тарифа 4 за таксите, които се събират в системата на МВР и проект на промени в постановление от 2007 г. за приемане на детайлни правила за допустимост на разходите по Оперативна програма "Регионално развитие".


Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павло
ва ще бъдат днес в с. Черничево, където ще прережат лентата на рехабилитиран участък от третокласен път за селата Старо Железаре, Паничери, Старосел, Красново. По време на посещението си в град Раковски премиерът и министър Павлова ще открият обновена градска част. По-късно министър-председателят ще открие и модернизирана градска среда в гр.Нова Загора.
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов
ще направи днес в 13.00 ч. първа копка на социален обект в община Якоруда. Обектът се реализира по Проекта за социално включване, финансиран със заем от Международната банка за възстановяване и развитие на стойност 40 млн. евро.


Военни от Българската армия ще участват в
честванията по повод 103-та годишнина от обявяването на Независимостта на България
. Представителни подразделения и военен духов оркестър от военно формирование 34750 - Карлово, на Сухопътните войски ще участват в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално обединение в с. Климент, община Карлово. Почетният караул и представителният духов оркестър на ВМС ще участват в тържествения ритуал по издигане на знамената и поднасяне на венци и цветя в Балчик.


Американският съдия Барбара Ротстийн ще изнесе публична лекция пред български юристи
на тема: "Научното познание и ролята на експерта в съдебната зала". От 2003 г. съдия тя е директор на Федералния център по правосъдие - институцията, ангажирана с обучението на федералните съдии. За лекцията й са поканени представители на съдебната система, изпълнителната власт, академичните среди, професионалните и неправителствените организации.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK