България ще получава по 1 млрд. куб. м газ годишно от Азербайджан през Турция

Осъществяването на този проект е важно за България, защото диверсифицира маршрутите и доставките на природен газ за страната ни", каза министърът на икономиката, енерегетиката и туризма Траймо Трайков във връзка с междусистемните връзки. Според Илхам Алиев най-логичният път на азерския газ за България минава през Турция. В момента Азербайджан води преговори с югоизточната ни съседка за условията на транзитиране на количества природен газ през нейна територия. След сключването на транзитното споразумение газът за страната ни ще е налице, каза Алиев.


"Осъществяването на този проект е важно за България, защото диверсифицира маршрутите и доставките на природен газ за страната ни", подчерта Трайков във връзка с междусистемните връзки. Според Илхам Алиев най-логичният път на азерския газ за България минава през Турция. В момента Азербайджан води преговори с югоизточната ни съседка за условията на транзитиране на количества природен газ през нейна територия. След сключването на транзитното споразумение газът за страната ни ще е налице, категоричен бе Алиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK