"Химимпорт" не искал да придобива "Алама тур"

Химимпорт" АД , както и дъщерните компании от холдинга, никога не са проявявали интерес към активите на дружествата от групата на "Алма Тур", заявяват в специално съобщение от компанията. Фалиралата туристическа фирма е застрахована в "Армеец", което е  част от групата на "Химимпорт", към която принадлежи и другата компания, замесена в скандала - "България ер".  От съобщението става ясно, че от 2008 година насам, фирмите от групата на "Алма Тур" са в непрекъснато просрочие и финансова некоректност към националния превозвач България Ер. В началото на 2010 след обявяване неплащане на облигационната си емисия "Алма Тур" е финансирана  от "Химимпорт" без никакви условия за съвмесна дейност или участие във фирми от групата "Алма Тур". От началото на 2011 туристическата компания  е некоректна и към Централна Кооперативна Банка и ЗАД "Армеец". Въпреки товa, "Химимпорт"АД и дъщерните и дружества винаги са проявявали търпение в бизнес отношенията си с "Алма Тур", заявяват от компанията.


"Химимпорт" АД няма никакъв интерес да придобие дружество, не само с уронен престиж, а и злоупотребило с доверието на хиляди свои клиенти, заплатили своите почивки и билети чрез него" заявяват от "Химимпорт". Ръководството на "Химимпорт" АД е на мнение, че фокусът се измества от основният проблем и никой не задава въпроса "Къде са заплатените от клиентите суми за билети и почивки?". В процеса на делото за несъстоятелност ще излязат достатъчно факти за пълните самолети и неизплатените задължения, убедени са от компанията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK