Седем фирми искат да реконструират "Лъвов мост"

Седем фирми и сдружения са подали оферти за строителството на пътен възел на две нива на "Лъвов мост", съобщи заместник-кметът по транспорта Любомир Христов, цитиран от Медиапул. Кандидатите са сдружение "Лъвов мост 2011" с испанско участие, турската "Доуш Иншаат Ве Тиджарет", обединение "Лъвов мост", обединение "Център 2011", ДЗЗД "Транспегеар Лион Бридж" с френско участие, обединение "Трейс Лъвов мост" и консорциум "Хидрострой - Мостовик" с руско участие.


Решението кой ще е изпълнител на обекта, чиято индикативна цена е 26 млн. лв., трябва да бъде взето до края на годината. Това е третото кръстовище на две нива, което се изгражда в столицата със заем от Европейската инвестиционна банка в размер на 42 млн. EUR. Другите обекти са кръстовището на булевардите "Андрей Сахаров" и "Андрей Ляпчев" и това на бул."Драган Цанков" и "Алея Яворов".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK