Германци искат да строят ветропарк до Кюстендил

Общината може да спечели 30 млн. лв. от проекта, смятат от Общинския съветНемските инвеститори ЕН Вижън Солар Фонд 1 са подали инвестиционно предложение за изграждане на ветроенергиен парк в землищата на селата Полска Скакавица, Гърбино, Буново, Цървеняно и Таваличево. Документите са разгледани от комисията за подбор, създадена със заповед на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. За правото на строеж компанията ще плати 1.83 млн. лв. В предложението е записано, че срокът за проектиране на ветроенергийния парк ще бъде от 15 до 18 месеца. Инвестицията включва инсталиране на 47 ветрогенератора, всеки един с мощност между 1,8 до 3 мегавата.


Предвижда се срокът на експлотация да е 25 години, а за изграждане и въвеждане в експлоатация 4 години. Според председателят на Общинския съвет Васил Иванов  община Кюстендил ще спечели 30 млн. лв. от проекта. Съветниците ще изберат и временен кмет на Община Кюстендил, след като досегашният Петър Паунов влиза в кампанията за местните избори, като кандидат за втори мандат.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK