Разследват подразделение на Raiffeisenbank Reutte за пране на пари

Финансовите власти в Австрия и Германия са започнали проверка на дейността  на Raiffeisenbank в тиролския окръг Ройте в Западна Австрия, заради подозрения в пране на пари и оказване на съдействие при укриване на данъци. Интересът на надзорните органи е привлякло най-вече дъщерното подразделение на Raiffeisenbank в Ройте - банката Bankhaus Jungholz.


Юнгхолц, където е позиционирана Bankhaus Jungholz, е част от окръга Ройте на федералната австрийска провинция Тирол, но до селището, чието население е едва 300 души, може да се стигне само през територията на ФРГ. Градчето привлича много германски граждани, които имат възможност да вложат капиталите си в австрийски финансови институции, в които банковата тайна е пазена много по-ревностно отколкото в родината им.


От банката обявиха, че ще оказват пълно съдействие на властите. Във финансовата институция са убедени, че в крайна сметка ще се окаже, че "всички обвинения са напълно безпочвени". Говорителят на банката посочи, че "Raiffeisenbank винаги са спазвали всички предписания в борбата срещу прането на пари".


Тиролското подразделение на Raiffeisenbank, в чиито баланс има около 700 млн. EUR, купи от ситуираната в Дюселдорф Hypothekenbank през 2010 година частната банка Bauer в Щутгарт. Германските регулатори има подозрения, че в сделката по придобиването на Bauer има нарушения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK