Над 48 млн. лв. за проекти в селския туризъм

Преработвателни предприятия, проекти за инфраструктурни подобрения и за селски туризъм ще получат над 48 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от Държавен фонд "Земеделие", цитирани от Агенция Фокус. 


Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) днес ще разгледа общо 38 предложения за развитие на неземеделски дейности в селските райони, на обща стойност над 12 млн. лв. Част от проектите предлагат оптимизация на условията за селски туризъм. Други планират изграждането на фотоволтаични електроцентрали. Ще се разгледа и предложение за изграждане на цех за производство на апарати за измерване на кръвна захар. Фонд "Земеделие" е одобрил вече 19 проекта на стойност повече от 36 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK