Трети в света сме по бързина на Интернет

България се нарежда на трето място в света по скорост на сваляне от Интернет. Пред нас са Южна Корея и Румъния. Данните са от проучване на компанията Pando Networks, цитирано от БГНЕС. Фирмата работи в сектора на изследване на скоростта на Интернет връзките на планетата. САЩ заемат едва двадесет и шесто място. Изследването се базира на 27 млн. тегления от 20 млн. компютъра в 224 държави и е за периода от януари до юни 2011. Най-бавен Интернет се оказва, че имат в Конго - 13 KBps и Коморските острови - 23 KBps.  "Различията, които открихме, са поразителни", коментира изпълнителният директор на компанията Робърт Левитан. "Докато най-общо казано развиващите се държави изпреварват великите сили по скорост на теглене, големите имена като САЩ, Великобритания, Франция, Китай и Канада дори не се доближават до тройката", подчерта той.


Изследването показва, че средната скорост на теглене в Южна Корея е 2202 килобайта в секунда, докато в Румъния, България, Литва и Латвия е съответно 1909, 1611, 1462 и 1377 килобайта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK