Френските банки нямали нужда от рекапитализация

Френските банки нямат нужда от рекапитализация. Това е заявил френският министър на бюджета Валери Пекрес, предаде БТА. Пекрес е обяснила, че няма проблем с платежоспособността или ликвидността на френските банки. Френските банки са стабилни.


Миналия месец управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова европейските банки да се рекапитализират, за да се защитят от дълговата криза в еврозоната,пише БТА. Обяснението на Европейският съюз тогава пренебрегна призива. Като според изказвания банките са "значително по-добре капитализирани, отколкото преди година. Вчера въпросът отново беше повдигнат, а еврокомисарят за конкуренцията Хоакин Алмуния призна, че дълговата криза може да доведе до необходимост от рекапитализация за повече банки от деветте, които не успяха да преминат тестовете за устойчивост на банковия сектор.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK