САЩ заведоха поредно търговско дело срещу Китай


САЩ завързаха нов търговски спор в Китай, предаде БТА. Казусът е представен пред Световната търговска организация (СТО). В него се посочва, че Пекин е нарушил правилата на международната търговия, като е наложил мита върху вноса на пилешко месо от САЩ.


Американските власти са призовали Пекин да се явят на консултации пред СТО, където Вашингтон ще се опита да докаже антидъмпинговата програма на Китай срещу стоки от САЩ. Предложенията за консултации  задейства международния механизъм, който е предназначен да постига споразумения между търговски партньори без намесата на СТО.


Според главния търговски представител на САЩ Рон Кърк митата от 50 до 100 % засягат 300 000 американски граждани. Това не е първото дело, което Вашингтон завежда срещу Пекин. По-рано през годината САЩ обвиниха Китай, че слага мита върху стоманените продукти и субсидиите за оборудване за вятърна енергетика.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK