Депутатите отхвърлиха обсъждането на Изборния кодекс

Парламентът днес ще обсъди на първо четене промени в Закона за митницитеПарламентарното мнозинство отказа в дневния ред да влезе на първото четене  три законопроекта за промени на Изборния кодекс, съобщава БТА. Два от законопроектите са на депутати от "Коалиция за България", а третият - на представители на ДПС. Според Мая Манолова, гласуването на ГЕРБ срещу обсъждането на измененията показва, че управляващата партия не желае да има прозрачност в работата на ЦИК и не желае гражданско наблюдение на изборния процес.


Според гласувания днес дневен ред парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за митниците. Депутатите ще ратифицират Спогодбата за въздушен транспорт между правителствата на България и Грузия. На първо четене ще бъдат и два законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, внесени съответно от Анастас Анастасов и от Министерския съвет. Депутатът от "Синята коалиция" Лъчезар Тошев е изготвил промени в Закона за собствеността, които също се очаква да бъдат дискутирани на първо четене в пленарната зала. В дневния ред е и второто четене на Закона за лова и опазване на дивеча.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK