Lloyd''s отчете 697 млн. GBP загубa


Lloyd's e реализирала 697 млн. GBP(1 млрд. USD) през първото тримесечие, предаде Reuters. Застрахователната компания бе залята с искове, предизвикани от природни бедствия. Сред тях е и земетресението в Япония последвано от цунами. През 2010 г. за същия период компанията е реализирала 628 млн. GBP печалба. Изплатените искове за първото полугодие възлизат на 6.7 млрд. GBP през първото полугодие.


В обезщетенията се включват 2.7 млрд GBP в искове, което е повече от 10 пъти над обичайното. От Lloyd's заявиха, че са финансово стабилни, за да се справят с исковете на клиентите си с капиталовите си резерви от 2.47 млрд. GBP. Вследствие на природните бедствия много застрахователи отчетоха големи загуби в Европа и САЩ. Настоящата година се класира като втората най-разрушителна  в историята на загубите след тези през 2005 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK