Мудис понижи кредитния рейтинг на три водещи американски банки

Международната рейтингова агенция Мудис (Moody's) понижи кредитния рейтинг на Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, предаде Асошиейтед прес.Според рейтинговата агенция сега има по-малка вероятностправителството на САЩ да се намеси, за да предотврати фалит натрите кредитни институции при криза в сектора отколкото презпериода на финансовата криза през 2008/2009 година.


Понижението бе очаквано от анализаторите, след като през юни Мудис започна да преразглежда оценката си за трите банки. Решението отчасти се дължи и на новото законодателство, което влиза в сила за регулиране на дейността на Уолстрийт. Новият закон слага край на възможността правителството да спасява големи финансови компании и създава процедура, която ще позволи на финансово затруднени банки да фалират и да разпродават активите си.


Най-тежко е засегната Bank of America, чийто дългосрочен кредитен рейтинг е понижен с две степени от А2 до Bаа1. Дългосрочният рейтинг на Wells Fargo е понижен с една степен от А1 до А2, а на Citigroup остава без промяна на нивоА3, но Мудис понижи краткосрочния рейтинг на банката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK