Г-20 пое ангажименти към финансовата стабилност на еврозоната

Страните от Г-20 обявиха, че поемат ангажимента да опазят финансовата стабилност на страните от еврозоната, съобщи Ройтерс, като се позова на комюнике, прието на завършилата среща във Вашингтон министри на финансите и управителите на централните банки на 20-те най-богати държави в света. "Ние поемаме ангажимента да предприемем необходимите действия с цел да запазим стабилността на банковите системи и финансовите пазари в еврозоната", се казва в комюникето, цитирано от световните агенции.


Страните от Г-20 освен това поемат ангажимента да осигурят на банките достатъчно ликвидни средства и достъп до финансиране. Те поеха и "твърд ангажимент" да прокарат през националните парламенти реформите, предвидени във връзка със създаването на Европейския фонд за финансова стабилност. Според Франс прес на срещата не са били дискутирани възможните начини, по които ще бъдат изпълнени тези ангажименти, нито е бил обсъждан допълнителен механизъм за оказване на помощ на Европа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK