Страните от МВФ ще работят заедно срещу икономическите заплахи

Опасностите са свързани с дълговата криза, крехката финансова система и високата безработицаСтраните от Международния валутен фонд (МВФ) се обявяват за колективни действия по възстановяването на финансовата стабилност, гласи комюнике за заседанието на ръководния орган на фонда, което приключи във Вашингтон.


Страните "се съгласяват за необходимостта от решителни действия по отстраняването на опасностите, заплашващи световната икономика". Към тях се отнасят "рисковете, свързани с кризата на дълговете, крехкостта на финансовата система и високото равнище на безработица", се казва в комюникето на Международния валутно-финансов комитет, цитирано от БГНЕС. "Нашите обстоятелства се различават, но нашите икономики и финансови системи са тясно обвързани. Ние ще реализираме колективен отговор, насочен към възстановяване на доверието и финансовата стабилност, а също към възобновяването на икономическия растеж", се подчертава в документа.


Изтъква се още, че 17-те страни от еврозоната "ще направят всичко необходимо да разрешат кризата с държавния дълг и да осигурят финансовата стабилност на зоната като цяло и на нейните страни членки".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK