Още преди 10 дни били започнати проверки, включително и на цар Киро

Преди 10 дни са започнати мащабни проверки на няколко лица, включитрелно и цар Киро, от страна на прокуратурата, данъчните служби и други правоохранителни органи. Това каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV. Той допълни, че не може да даде повече информация, за да не нарушава данъчната тайна. Премиерът призова хората да се усопкоят. "Има и роми, и българи, и мюсюлмани и християни, които правят неща, които и закона, и морала не го приема. За съжаление това е животът. Трябва да се успокоим и да приемем живота такъв, какъвто е", коментира премиерът. Той подчерта на няколко пъти, че протестите на хората не са на етническа основа, а против липсата на наказания и присъди.


Борисов коментира още, че всички имат вина за създалата се ситуация. Той уточни, че не е бил доволен от действията на полицията, защото все пак се е стигнало до подобни безредици.  "Полицията е длъжна да се грижи за здравето и имуществото. Няма значение дали са на Киро, Петър или Иван. Когато има горящи къщи, значи те не са били опазени", коментира Борисов.


Политическите партии не трябва да се възползват от това напрежение, каза още премиерът. Според него ходенето на политици в района на с. Катуница само ще нажежи ситуацията. "Ако се печелят избори с ромски или антиромски гласове, нищо добро не ни очаква", коментира премиерът. Вчера на организираните в страната събирания на хора, за да почетат паметта на убития в петък Ангел Петров, имаше и лозунги срещу циганите. Днес се очаква в Катуница да пристигне президентът Георги Първанов, който отмени планирана визита в Карнобат. За довечера е планиран нов мирен протест


Тази нощ в Катуница е било спокойно. Не се стигна до сблъсъци и в пловдивските квартали "Столипиново" и "Аджисан махала". Очаква се довечера да има нови мирни протести в Катуница.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK