"Албена" АД учредява "Приморско клуб" ЕАД

Учредяване на "Приморско клуб" ЕАД и отделянето му от "Албена" АД ще гласуват акционерите на "Албена" АД на насроченото за 24 октомври извънредно общо събрание. Целта на преобразуването е оптимизиране на корпоративната структура на дружеството, подобряване управлението на активите в Приморско и повишаване качеството на предлаганите услуги, се посочва в публичния доклад, подготвен за събранието.


Новото дружество ще бъде регистрирано с капитал 2 млн. лв., разпределени в обикновени поименни акции с номинална стойност 1 лев. Планът за преобразуването на "Албена" АД вече е одобрен от Комисията за финансов надзор, посочват от акционерното дружество. "Приморско клуб" ще бъде публично дружество. Общото събрание ще избере тричленен съвет на директорите на новото дружество.


"Албена" АД разполага в Приморско с над 1100 декара земя, летище, хотелските комплекси "Магнолия" и "Дружба", къмпинг "Романтика", складове, гаражи, тенис зала и други активи на обща стойност повече от 33.8 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK