Coca-Cola строи фабрика за 120 млн. USD за Олимпиадата в Сочи

Компанията Coca-Cola започна изграждането на фабрика за 120 млн. USD в Южна Русия, за да осигури снабдяването с безалкохолни напитки на Зимните олимпийски игри през 2014 г., които ще се проведат в Черноморския курорт Сочи. Фабриката, която ще се намира на 20 км. от Ростов на Дон, ще е петнадесетото производствено предприятие на Coca-Cola в Русия. Капацитетът му ще е 450 млн. декалитра на година.


"Нашата система е важна част от икономическото развитие на Русия и ще продължаваме да инвестираме в създаването на работни места и стимулирането на растежа. Новата инвестиция подчертава  дългосрочната ни  стратегия за инвестиране в Русия" , съобщават от компанията. Coca-Cola Company заедно с дъщерната си компания за бутилиране - Coca-Cola Hellenic, ще инвестира в Русия повече от 3 млрд. USD между 2012 и 2016 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK