BAE Systems съкръщава 3000 служители

Оръжейният гигант BAE Systems вероятно ще обяви съкръщения на 3000 свои служители заради намалелите поръчки на Eurofighter Typhoon, съобщават британски медии. Според The Sunday Telegraph и Sky News компанията планира да намали производството си, съобразявайки се с намаляващите бюджети за отбрана на основните й клиенти. BAE има 33% дял в съвместното производствто на Eurofighter заедно с EADS и Finmeccanica, като досега са поръчани 550 изтребителя от четирите страни партньори по проекта - Обединеното кралство, Германия, Италия и Испания.


От компанията не са обявили официално намаляването на персонала, но отбелязват, че липсата на поръчки, която е в резултат на икономическите проблеми в световен мащаб, води до нуждата от рационализация на бизнеса. "С цел да се преодолее пропастта между текущото търсене и бъдещите очаквани договори за износ, производството по настоящата програма Тайфун за държавите партньори ще се забави" се заявява съобщение на компанията. BAE уверява, че експорта на Typhoon остава преоритет и активно се търсят възможности за продажби в Индия, Япония, Оман и Малайзия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK