Първанов и Борисов заедно гасят пожара в Катуница

Целта на срещата в Пловдив бе да покажем, че държавните институции са единни в това да не се допуска етническо напрежение и защото през последните два дни се получава разнопосочна информация за ситуацията в село Катуница" заяви президентът Георги Първанов, цитиран от БТА. Това стана след среща в МВР-Пловдив, на която присъстваха и министър-председателят Бойко Борисов, окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов и ръководството на пловдивската дирекция на полицията.


Премиерът Бойко Борисов благодари на президента за срещата с всички институции и съобщи, че полицията в Пловдив разследва 20 души, един от които е Кирил Рашков. Президнета заяви още, че ако Рашков продължава с тези провокационни изказвания, ще понесе цялата строгост на закона. Борисов от своя страна припомни, че преди година и половина Агенция "Митници" е спряла инсталацията на Рашков за производство на фалшив алкохол. След срещата президента се отправи към с. Каатуница заедно с главния секретар на МВР комисар Калин Георгиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK