Ford ще разработва електрически коли в Китай

Американският автомобилен производител Ford най-вероятно ще разработи електрически автомобили с партньора си в Китай, предаде Reuters. Намеренията на автопроизводителя са продиктувани от пренасочването на автоиндустрията към производство на коли с повече ефикасност на горивото, заяви изпълнителният директор Алън Мълали.Поради факта, че Китай е най-големият замърсител в цял свят, правителството разработва планове за съкращаване на вредните емисии. Правителството в Китай се опитва да въведе в експлоатация 1 милион коли с електрическо захранване до 2015 г. , според заявления на Министерството на науката. Разрастването на пазара на електрически коли обаче зависи от развиването на инфраструктурата, както и от напредаците в акумулаторната технология.


От Ford обявиха също, че ще представят и новия луксозен модел Lincoln в Китай, в стремеж да се включи в пазара на високия клас на седан. Според компанията пазарът на такива коли ще се увеличи с 5%. В момента от този тип коли Ford продават моделите Focus и Mondeo.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK