Алекперов е представил на Борисов графика за поставяне на уредите в "Лукойл"

Президентът на руската петролна компания "Лукойл" Вагит Алекперов е бил на еднодневно посещение у нас днес и се е срещнал с премиера Бойко Борисов, съобщават от "Лукойл България". Алекперов е представил на Борисов графика и техническите въпроси около поставянето на измервателните уреди. Заради неизпълнението на този ангажимент Агенция "Митници" отне лиценза за работа на бургаската нефтена рафинерия, но дружеството обжалва и съдът отложи делото за края на годината и така разреши дотогава "Лукойл" да работи безпрепятствено до слагането на уреди.


"Ние нямаме конфликт с българското правителство, а само недоразбиране с някои институции по сроковете и техническите трудности, свързани с изпълнението на изискванията. Ще изпълним изцяло нашите задължения, за които размерът на инвестицията ни е 40 млн. USD. Виждам, че правителството ни чува и се надявам, че имаме разбирателство по тези въпроси.", е заявил след срещата Вагит Алекперов, цитиран от Медиапул.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK