Google+ вече има 43 млн. потребители

Трафикът на социалната мрежа се увеличи с 1269% спрямо миналата седмицаСлед като миналата седмица Google направиха социалната си мрежа Google+ публично достъпна броят на потребителите се е увеличил с 30% само за два дни. Данните са от неофициалния статистик на социалната мрежа Пол Алън. Според данни на анализаторската компания Experian Hitwise трафикът към G+ е нараснал с 1269% в седмицата, в която социалната мрежа стана публична, сравнено с предходната.


За миналата седмица G+ има 15 млн. посещения, докато през предходната са били 1.1 млн., въпреки че потребителите са били 28.7 млн. души. В данните се включва само трафикът към сайта, без мобилните приложения и лентата над сайтовете на Google, от която също може да се борави със сайта.


Пол Алън обяви, че според неговите проучвания към 23 септември в Google+ има регистрирани 43.4 млн. потребители, което е 30% увеличение спрямо данните от 9 септември, според които е имало 28.7 млн. потребители.


Миналата седмица компанията пусна G+ за свободен достъп, след като до преди това регистрацията беше възможна само с покана. Новината дойде заедно с обявяването на над 100 нововъведения и поправки в социалната мрежа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK