Българите търсят по-евтино жилище, а не по-удобно

Близо 50% от клиентите са готови да живеят в жилище с лошо вътрешно разпределение, стига то да е евтино и на добро местоположение, сочи анкета проведена от сайта за недвижими имоти imot.bg. Все повече хора осъзнават, че е по-добре да дадат малко повече пари, но да живеят удобно – 40%. На фона на икономическата криза е висок процентът (9.6%) на тези, които са готови да купят жилище и да направят вътрешно преразпределение на помещенията, стига това технически да е възможно. За това обаче са нужни и допълнителни средства.


Само за 2% от анкетираните не е важно как са разпределени помещенията в апартамента. Това са предимно хора, които купуват с инвестиционна цел. Това е грешка, защото дори и имотът, предназначен за отдаване под наем, трябва да бъде удобен, за да се намерят наематели, които да плащат добра цена. Ако пък имотът е купен с цел бъдеща препродажба, то ако е нефункционалену трудно би намерил купувач и вероятно той ще иска отстъпка от цената. Така "инвеститорът", купил имота, може да не спечели толкова, колкото си е мислел, твърдят брокери. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK