Правителството подкрепи кандидатурата на проф. д-р Цветана Каменова  за съдия в Международния съд на ООН

Министерският съвет прие решение за подкрепа за кандидатурата на проф. д-р Цветана Каменова за съдия в Международния съд на Организацията на обединените нации (ООН) за периода 2012-2020 г., съобщи БТА. На 10 ноември 2011 г. предстоят избори за пет съдии от състава  на Съда, включително едно място от квотата на  Източноевропейската регионална група в ООН. Право да номинират кандидати за съдии имат националните групи към Постоянния арбитражен съд, които са  независими в своите решения от правителствата. Шест национални групи са номинирали за поста съдия в Международния съд професор  д-р Цветана Каменова - директор на Института за държавата и  правото при Българската академия на науките.


Тя има опит като международен съдия в  друг съд на ООН - Международния трибунал за бивша Югославия, в  който бе избрана за съдия през 2005 г. от Общото събрание на ООН. Ръководила е в продължение на 11 години  Института за правни науки на БАН и секцията по международно  право в същия институт, автор е на 15 книги и на повече от сто  статии по международно право, публикувани в България и в  чужбина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK