Утре ще се разбере броят на гласоподавателите от чужбина

Граждани, които не са подали заявление за гласуване за президент извън страната, ще бъдат включени в списъците в деня на вотаУтре консулствата и дипломатическите представителства ще предоставят в Министерство на външните работи колко заявления за гласуване на президентските избори са постъпили в чужбина, предаде БТА. На тази база ще се състави списък на секциите. Вчера беше крайният срок за подаване на заявление за гласуване в чужбина.


До 1 октомври Централната избирателна комисия трябва да обяви в кои населени места извън страната ще има секции, а до 3 октомври дипломатическите представители трябва да определят адресите им.  Списъците за гласуване ще са готови на 4 октомври.  МВнР трябва да изпрати на служба ГРАО списък на лицата, които ще гласуват в чужбина, за да бъдат заличени от секциите по постоянен адрес. Това ще се случи на 7 октомври. Граждани, котио не са заявили, че ще гласуват в чужбина на президентските избори, могат да бъдат включени в списъците на секциите в деня за гласуване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK