България и Бразилия ще подпишат споразумение за икономическо сътрудничество

Ще бъде създадена Българо-бразилска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, а освен това ще се провеждат и инициативи за създаване на нови бизнес контактиПравителството одобри проект на Споразумение за икономическо сътрудничество между правителствата на България и Бразилия като основа за водене на преговори, съобщи БТА. Решението упълномощава министъра  на икономиката, енергетиката и туризма да проведе преговорите и да подпише споразумението от името на българското правителство.


В споразумението се предвижда създаването на Българо-бразилска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, както и провеждането на инициативи, с които да се създадат нови бизнес контакти, както и да се задълбочат вече съществуващите. Двете страни ще обменят бизнес информация, ще участват съвместно в международни панаири и изложби и ще си сътрудничат при организирането на семинари, конференции и симпозиуми.


Споразумението предвижда и подкрепа за развитието на двустранни инвестиционни инициативи и развитие на международното сътрудничество в областите от взаимен интерес. Подписването на споразумението ще допринесе да се установи по-тясно двустранно икономическо сътрудничество.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK