Siemens ще има нова структура от 1 октомври

Немският гигант Siemens създава нов, четвърти сектор в своята структура. Той се нарича "Инфраструктура и градове" и ще започне работа на 1 октомври с началото на финансовата 2012 г. С новия сектор компанията планира да сe включи активно в разрастването на градовете и тяхната инфраструктура. 


В момента над 50% от световното население живее в градска среда, а до 20 г. този дял може да се увеличи с още 10%, което ще доведе още 1.4 млрд. нови градски жители. Инвестиционният пазар, в който ще се включат Siemens чрез новата си структура, в момента възлиза на близо 300 млрд. EUR годишно. Секторът ще управлява глобалния бизнес на компанията в тази насока от Мюнхен и ще има около 87 000 служители. То ще обедини досегашните направления Мобилност и Сградни технологии, Енергоразпределение и Интелигентни мрежи. Работата на сектора ще е разделена в пет дивизии: Железопътни системи, Мобилност и логистика, Ниско и средно напрежение, Интелигентни мрежи и Сградни технологии.


За да си осигури допълнителен потенциал за растеж в новия сектор, Siemens ще приложи нова политика за продажбите и изследователската дейност. Планирано е изграждането на центрове за проучвания и разработване на решения за проблемите на градската инфраструктура. Първият вече се строи в Лондон, а други два ще се появят  в Азия и САЩ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK