Google ще разработва нови продукти в сгради в Лондон

Корпорацията ще помогне на Дейвид Камерън при създаването на глобален технологичен центърGoogle ще наеме седеметажна сграда близо лондонската Silicon Roundabout, за да снабди с достатъчно пространство програмисти и нововъзникващи компании, предаде Bloomberg. Така интернет гигантът ще помогне на британския премиер Дейвид Камерън да превърне Лондон в технологичен център.


Сградата e с площ 23 000 кв. м, като наемът й за 10 години е 5 млн. GBP (7.8 млн. USD). Google ще съвместява дейността си заедно с медийни компании. Британското правителство се опитва да превърне Лондон в технологичен център, за да може да се конкурира със Silicon Valley, като по този начин прави града по-малко зависим от финансови услуги.


"Да намериш подходящо място е първата сериозна крачка. Източен Лондон е вече дом на стотици иновативни британски предприемачи, дори има огромен потенциал да отчете икономически растеж, както и да открие работни места през следващите години", споделя инженерния директор на Google във Великобритания Дейвид Синглетън. Местейки се на това място, Google ще близо до технологични и иновативни предприятия. Освен това корпорацията ще може да увеличи онлайн приложенията си за операционната система Android за мобилни телефони и таблети. В момента Google има дял от 43.3% на пазара на смартфони, а Apple държат 18.2%. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK