1.3 млрд. лв. могат да получат земеделските производители през 2012 г.

През финансовата 2012 г. българските земеделски производители ще получат над 1.3 млрд. лв. Това предвижда финансовата рамка за земеделието в бюджет 2012 г., която беше подписана днес от  вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и от Националната организация на зърнопроизводителите. Предвидените европейски средства са 800 млн. лв., а националният бюджет ще осигури над 500 млн. лв., посочват в сайта на Министерството на земеделието и храните. От бюджетните средства 384 145 904 лв. са национални доплащания и 116 150 000 лв. са държавни помощи.


За първи път в помощите са включени и средства за зеленчукопроизводство и овощарство, свиневъдство и птицевъдство. За тютюнопроизводителите са предвидени 73 млн. лв. от националните доплащания, а животнотновъдите ще получат по 71 млн. лв. по схемата на глава животно. За национални доплащания на единица площ към директните плащания са предвидени 310 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK