Саудитска Арабия може да инвестира в селско-стопански дейности в България

На посещение в България министърът на земеделието и храните на Саудитска Арабия Фахд ибн Абдул Рахман Балганейм каза, че държавата му е готова да инвестира в производство на зърно, зелени фуражи, месо и риба в страната ни, предаде БТА. На пресконференция заедно с българския си колега Мирослав Найденов обсъдиха стокообмена на двете страни.


Арабският гост подчерта,че не може да става въпрос за конкретни суми, тъй като това засяга изцяло частния сектор, който няма отношение с държавата. В делегацията, която придружаваше Балганейм са били бизнесмени, както и участници на предстоящия утре Българо-саудитски бизнес форум в МЗХ. На него се очаква да се постигнат конкретни договорености, каза министър Найденов. "Какво ще инвестира България в Саудитска Арабия е въпрос на интереси, договаряне и конкурентни предимства. Това са хипотези, които ще станат факт след подписването на договора за двустранни инвестиции", каза българския министър. Той изтъкна и необходимостта от създаване на посолства в двете страни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK