Съветник на Борисов стана шеф на КЗП

Веселин Златев е новият председател на Комисията за защита на потребителите, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Досега той е бил съветник по регионална политика на министър-председателя Бойко Борисов. Преди избирането му длъжността се заемаше временно от Александър Масларски, след като в края на август дългогодишният шеф на КЗП Дамян Лазаров подаде оставка  по настояване на премиера Бойко Борисов.


Веселин Златев е юрист по образование. Бил е областен управител на Шумен, кмет на общината в продължение на два мандата (1999 – 2007 г.), зам.-председател на Националното сдружение на общините в България (2000 – 2007 г.). В периода от 2002 г. до 2008 г. е член на Смесения консултативен съвет на Комитета на регионите на ЕС в Брюксел, член на Комитета на регионите на ЕС в Брюксел, член на Комитета по наблюдение на ИСПА и член на Съвета по децентрализация към МС на РБ.


Днес кабинетът взе решение и за предсрочното освобождаване на Огнян Варадинов, който е член на КЗП.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK