Виваком започва да предлага сателитен интернет

Телекомуникационният оператор Виваком обяви, че започва предлагането на сателитен интернет, с което става първият оператор у нас, предлагащ всички видове интернет връзка. Телекомът е подписал споразумение със Skylogic, дъщерната компания на сателитния оператор Eutelsat, за доставка на услугата Tooway. Това ще позволи на Виваком да осигури високоскоростна връзка със световната мрежа през сателита KA-SAT за индивидуални и бизнес потребители дори на места, където няма възможност да бъде изградена наземна инфраструктура или безжична мрежа, казват от компанията.


Със скорости до 10 Mbps сателитната услуга Tooway предоставя интернет достъп за потребителите в райони с ограничен или никакъв достъп до обхвата на наземни и безжични мрежи. Виваком ще предоставя услугата на цени от 39 лв. на месец. Чрез нея  компанията се позиционира като интернет доставчик със 100% покритие на територията на България, каза Симеон Донев, директор "Продукти и услуги" на Виваком.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK