Увеличен е размерът на авансовите плащания по Програмата за развитие на селските райони

Размерът на авансовите плащания по десет мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) е увеличен (вж. списъка по-долу), съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Промяната е предвижда пплащянита да нарастнат от "до 20%" на "до 50%" от стойността на одобрената субсидия. Целта е да се  улесни  изпълнението на инвестиционни проекти, обясняват от МЗХ.В срок до 31 октомври 2011 г. ползвателите с подадени и/или платени заявки за авансово плащане могат да подадат коригираща заявка за авансово плащане в размер на до 50% от стойността на одобрената субсидия. За ползвателите с подадени и/или платени заявки за авансово плащане по мерки 122, 223 и 226 срокът за подаване на коригиращата заявка за авансово плащане е до 15 ноември 2011 г. Бенефициентите със сключени договори след 31 декември 2010 г., за които не е подадена заявка за авансово плащане и определеният тримесечен срок е изтекъл до влизането в сила на наредбата за прилагане на съответната инвестиционна мярка, могат да подадат заявка за авансово плащане в размер на до 50% от стойността на одобрената субсидия в срок до 31 октомври 2011 г. Десетте мерки от ПРСР са:


121 "Модернизиране на земеделските стопанства" 122 "Подобряване на икономическата стойност на горите" 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи" 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности"311 " Разнообразяване към неземеделски дейности"312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия"313 "Насърчаване на туристическите дейности" 321 и 322 от Програмата за развитие на селските райони (общински мерки)За ползвателите със сключени договори след 31 декември 2010 г. по мерки 122, 223 и 226, за които не е подадена заявка за авансово плащане и определеният тримесечен срок е изтекъл до влизането в сила на наредбата за прилагане на съответната инвестиционна мярка, могат да подадат заявка за авансово плащане в размер на до 50% от стойността на одобрената субсидия в срок до 15 ноември 2011 г.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK