МОСВ: Абсурдно е ЕС да забрани пакетите all inclusive

Твърденията, че ЕС има намерение да забрани патеките all inclusive са несериозни. Никой няма такива намерения, обясниха за в. "Пари" от Министерството на околната среда и водите по повод на публикация , че на европейско ниво се обсъжда забраняването на този тип туристически пакет. Според МОСВ става въпрос за търсене на варианти за намаляване на изхвърлянето на храна.


Едно от предложенията на европейски организации е свързано именно с разхищаването на храна в хотелите, които предлагат all incllusive, но на подобна идея не се гледа сериозно, казват от екоминистерството. Друга идея е да се намалят рекламите от типа "плащаш 2, получаваш 3", защото така хората реално не изяждат купената стока, а част от нея отива на боклука. Различни идеи да се намали изхвърлената храна има във Великобритания, Франция и Германия. "Никой обаче няма намерение да забрани all incllusive", категорични са от екоминистерството.


Повече по темата в утрешния брой на в. "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK