Nokia закрива 3500 работни места

Nokia закрива 3500 работни места

© BloombergФинландският гигант Nokia обяви, че ще закрие 3500 работни места, като част от плана си за преструктуриране на бизнеса и намаляване на разходите. До края на годината ще бъде закрита румънската фабрика на компанията в Клуж, в която в момента работят 2200 души. От Nokia обявиха, че планират да съсредоточат търговското си позициониране и развитие в Берлин, Бостън и Чикаго и ще закрият офисите си в Бон, (Германия) и Малвърн (САЩ). Това ще доведе до съкращаване на още 1300 служителя на компанията.


През април Nokia обявиха плановете си за намаляване на работната си сила по света с около 4000 служителя. Компанията съкращава служителите в дейностите свързани с продажби, маркетинг и фирмено управление. До края на 2012 г. трябва да бъдат закрити 4000 места в Дания, Финландия и Великобритания. За да избегне съдебни дела Nokia ще извърши планираните съкращения след обсъждания с профсъюзите, предвиждат се и компенсаторни програми за засегнатите работници. Производителят на мобилни телефони планира затваряне на фабрики и във Финландия, Унгария и Мексико, но броят на служителите, които ще "пострадат" от тези мерки ще стане ясен чак през първата четвърт на 2012 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK