Кристалина Георгиева: Тревожно е, когато възникват конфликти на етническа основа

Кристалина Георгиева: Тревожно е, когато възникват конфликти на етническа основа

© Емилия КостадиноваЕврокомисарят посочи, че това е вътрешен проблем и отроворност на българското правителствоКато българска гражданка мога да кажа, че е тревожно, когато възникват такива конфликти, когато те са на етническа основа и  когато се използват за политически цели, коментира еврокомисарят Кристалина Георгиева, цитирана от БТА. По повод това, което се случва в страната през последните дни, тя припомни, че то е вътрешен проблем и отговорност на българското правителство и Европейската комисия няма коментар по въпроса. 


Георгиева заяви, че правителството действа отговорно и решително, за да пресече корена на такива етнически конфликти и това е правилният път. Еврокомисарят коментира, че обществото не може да бъде раздирано от противоречия, "върху които се хвърля все едно бензин на пламък с политически цели". Кристалина Георгиева заяви, че в тази ситуация най-доброто решение е тя да се предвижда и предотвратява, а ако това не се е случило - да се вземат решителни действия, да се извлекат поуките и да се интегрират в политиката в бъдеще.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK