Икономическото доверие в еврозоната продължава да пада

Икономическото доверие в еврозоната отново се понижи през  септември, давайки нов сигнал за забавяне на икономическото възстановяване и засилвайки спекулациите, че Европейската централна банка (ЕЦБ) може да понижи водещите си лихви, предадоха новинарските агенции. В месечното си изследване на икономическите условия в 17-те  страни от еврозоната Европейската комисия посочва, че през  септември доверието отново се е понижило, следвайки спада през  август.


Индексът на икономическото доверие се е понижил до 95 пункта спрямо 98.4 през август и е под средното равнище в  дългосрочен план. Това е най-ниското ниво на показателя от декември 2009 г. След поредица лоши икономически данни ЕЦБ е поставена под  натиск да понижи водещата си лихва от сегашните 1.5 процента.  Банката вдигна цената на кредитирането през юли въпреки  дълговата криза в еврозоната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK