Два протеста на националисти в събота

В Столичната община са постъпили две уведомления за масови прояви на 1 октомври, съобщи БТА, позовавайки се на заместник-кметаИван Сотиров. В първото уведомление, подадено от ВМРО се посочва, че от партията организират митинг пред сградата на Народното събрание от 10.30 до 14.00 ч., а във второто - от партия БНС се посочва, че организират шествие от пилоните на НДК по бул. "Витоша", бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание", бул. "В. Левски" до пилоните на НДК. Исканото време за проявата е с начало от 11.00 ч., но Столичната община, съгласно законовите възможности, които има е определила тя да започне от 14.00 ч.


Проявите ще бъдат съгласувани с условието да са извън зоните за сигурност на двете сгради на Народното събрание и Президентството. Пред журналисти заместник-кметът на София Мария Бояджийска посочи, че днес ще има заседание на Съвета за сигурност на София, за да се съгласуват действието на институциите и се набележат мерки за опазването на обществения ред и сигурността на гражданите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK